21. jul, 2015

Fra Bordighera, Italia til la Foux i Frankrike.

Dagen startet som vanlig med sol. Vi kjøpte frokost fra bakeren på hjørnet. Så pakket vi og dro avsted. Vi er nå i Frankrike på motorvei nr A8 og beveger oss innover og nedover mot Nice, før vi skal ta av og kjøre mot Grenoble. Det er veldig kupert landskap, noe som fører til mange broer og tuneller. Landskapet er likt det vi har kjørt gjennom i Italia også. Hele den Italienske og den franske rivieraen ligger tett inntil rester av Alpene. Distriktet vi kjører i nå heter Provence-alpes-côte d'azur. Det er 31 grader i skyggen. Det er godt å sitte i en bil med klimaanlegg! GPS guider oss frem, den har vært helt suveren å ha!

Turen fra Nice: svingete vei etter at vi tok av A8 og kjørte på D6202, spesielt fra Plan-du-Var. Her møter vi også fjellene, se bildet. Små landsbyer, som karrer seg fast i fjellveggen. Vi målte 36 grader i skyggen i innlandet.

Nå er vi oppe i fjellene der syklistene skal sykle i morgen. Så motto å kjøre strekningen som syklistene skal sykle! Herregud så bratt og svingete, hjelp!! Håper at det ikke blir for mange ulykker. Her er det spisse fjell og dype daler.
Vi har nå kommet frem til leiligheten, som vi skal ha i 2 dager. Dette er et vintersportsted! Masse leilighetskomplekser, gondoler, bob bane, butikker, restauranter osv.
Vi handlet før vi kom hit, fordi vi har full leilighet med hvitevarer osv, så vi klarer oss selv.
Stedet vi bor på heter La  Foux. Det ligger i foten av den siste klatre etappen opp mot Pra-Loup. Skal oppdatere videre.