17. jul, 2015

Tur til Menton, Roqebrue-Cap-Martin og Monaco

I dag dro vi til Monaco en tur, med stopp i Menton og  Roqebrue-Cap-Martin. Det er hetebølge her nede nå. Skal ikke klage på det.

Menton ligger akkurat på grensa mellom Italia og Frankrike, men på fransk side.  En aldeles nydelig by. Gamle hus, som ligger i en fjellskråning. Husene ligger tett i tett, nesten oppå hverandre. Italiensk kultur har satt sine spor i denne byen, som ligger 2 km fra grensa til Italia. I Menton er det 7 fantastiske parker, dette på grunn av klimaet og temperaturen, som sjelden synker under 5 grader. Europas største sitrushage, ligger her (Le Jardin d'Agrumes.)

På bildet er min nyinnkjøpte hatt, for å beskytte meg mot sola. Synes den gjorde seg bra med Menton i bakgrunn. Legger ut bilder av Menton, Roqebrue-Cap-Martin og Monaco i album. John er fornøyd med dagen: har sett utrolig mange fine biler, jeg burde vel ramse dem opp. Bently, Rolls Roys, Lamborghini, Ferrari, Mclearn, Tesla, Masarsti,Audi R8.( bilene skrev John opp). Vi har vært inne i Casinoet. Det var det ikke lov til å ta bilder, det var synd! Fikk tatt mange bilder utenfor. Vi har vært på båttur og sett Monaco fra sjøsiden. Vi så port de Fontville, som faktisk er bygget i vannet. De har litt dårlig plass i Monaco. Utrolig som de har klart å utnytte plassen. mange høyhus/blokker her. Se bilder som legges ut etterhvert. Vi har sett fyrstepalasset, som ligger på en klippe over byen. Vi er nå på fotballstadioen, som heter Stade Louis 11. Her er det friidrettsstevne, som heter Hercules 2015, og er et Diamond League stemne. Vi møtte Vebjørn Rodal og kommentator Post, fra NRK. Nok en gang har vi dumpet borti et idrettsarrangement . Ingebrigtsen var også med, men han hadde ingen bra dag på jobb. Kanskje var det heten? Etter stevnet dro vi til Menton og spiste mat, før vi satte nesen "hjem" til Bordighera.